KIRS10RUNNING - Oliebollenloop

De oliebollenloop 30-12-2017

Wat is er leuker dan om het jaar af te sluiten met een oliebollenloopje? Voor niet iedereen klinkt dit als muziek in de oren maar de lopers onder ons weten hoe fijn lopen is. En vandaag voor het eerst lopen met een groepje lopers van mijn eigen KIRS10RUNNING maakte het voor mij extra speciaal. De oliebollenloop wordt dit jaar al voor de 49e keer gehouden. Dit is voor mij en alle KIRS10RUNNING lopers pas de 1ste keer maar zeker niet de laatste.

Het is best koud, winderig en het heeft net nog even geregend. We zijn al op tijd aanwezig en schrijven ons allemaal in voor de 5 km. Deze afstand is voor alle lopers te doen en wel zo fijn dat we niet al te lang na elkaar finishen. De oliebollenloop is een gemoedelijke loop waarbij het wedstrijdelement op een laag pitje staat. Je krijgt geen startnummer maar een kaartje waarop je zelf je eindtijd mag invullen. Om 12:05 mogen we van start en loop ik best op tempo weg om een beetje ruimte te krijgen. Ik zie Michel links achter mij en denk oh jee, die start ook weer te snel, als hij dit maar vol houdt. Het is een mooi loopje met kleine heuveltjes onverhard en deels verhard. De km’s vliegen voorbij. Op de laatste 400 meter haal ik een jongen in. Hij kan dit blijkbaar niet zo goed hebben en gaat versnellen en gaat naast me lopen. Hij haalt me uit mijn ritme want ik stoor me aan zijn zware ademhaling en gestamp. Gelukkig gaat hij al snel langzamer lopen dus herpak ik me. Op 20 meter voor de finish hoor ik vanachter me de jongen versnellen. Mannen en hun testosteron!!! Ze kunnen het niet uitstaan als ze ingehaald worden door een vrouw. Ik laat hem maar gaan, heeft hij ook een mooi uiteinde! Als 31-jarige jongen een 47-jarige vrouw inhalen is best iets om trots op te zijn toch?! Hihi. Ik vul mijn tijd in op het kaartje en sta net met een oliebol in mijn hand als Michel al naast me staat. Huh?! Nu al klaar? De trainingen werpen nu al zijn vruchten af. Sorry geen finishfoto maar een foto met oliebol in de hand. Snel lopen we naar de finish om de rest van de lopers binnen te zien komen en foto’s te maken. Al snel volgen Chris en Joeri. Joeri die ons voor de start meldde dat we 5 minuten van onze eindtijd af moesten halen aangezien we 5 minuten na de 10 km lopers gestart zijn. Helaas was hij zelf zijn verstand verloren tijdens de oliebollenloop want hij heeft zijn eindtijd met de extra 5 minuten ingeleverd! In de verte zie ik een roze Ans, nieuwe setje aan en toch iets te warm gekleed Ans? Ans weet er nog een eindsprintje uit te persen. De dames Cynthia en Monique nog niet zo lang geleden gestart met lopen en lachend over de finish!! Top gedaan allemaal. Super leuke loop, mega trotse trainster.

Dit jaar sluit ik af met een grote glimlach, dankbaar en blij dat ik KIRS10RUNNING begonnen ben. Trots op mijn lopers. Bedankt voor jullie vertrouwen in mij. Op naar 2018 waarin we nog veel leuke sportieve momenten gaan beleven!

Bedankt:

Ans: goedlachs, houdt van lopen in de regen, armpjes
Bianca: diesel, loopt op gevoel, kan nog zo veel sneller worden
Chris: oud klasgenoot, verkeerde schoenen, speedladder is zijn favoriet
Cynthia: net gestart, altijd warm, loopt gewoon alweer de 5
Daphina: zegt rustig aan te doen, wil graag meer, harder, speedy
Esther: 1 proefles, pasfrequentie, man zegt: loopt nu als hert
Joeri: wil graag, continuïteit nog lastig, enthousiast
Johan: 3e pas actief, hoog lopen, wil graag met de snelle mee
John: Man van diesel, vaak aanwezig, korte afstand snel
Marielle: vervelende schouder, koptelefoon op, eigen ding doen
Michel: heuveltraining werkt, kan tegen mijn geouwehoer, loopmaatje
Monique: hoofd leeg lopen, genieten, gaat voor de circuitrun
Monique C: nieuwe loopster, yoga, proefles was afzien
Natascha: Helaas te weinig, hoop 2018 meer, Daphne Schippers sprint
Nathalie B:Kwebbel, armen, loopt lekker vlot
Nathalie R: verhuizing, lopen goed voornemen voor 2018!
Richard: computernerd, kwebbel 2, helaas blessure
Sandra: altijd hard, fanatiek, rustig gaat beter
Clementine: buuf, gaat goed, ligt op schema
Daphne: jong, lief, wil graag lopen, hou vol
Marijke: gaat voor de circuitrun, enthousiast, loopt mooi
Patty: door wind en regen, komt sterk terug
Raoul: buum, grapjas op whatsapp, enige man in zijn groep